02 mars 2011

Det är mycket nu!

Tur då att det mesta faktiskt är riktigt, riktigt kul och att marginalen känns stor nog för att jag ska kunna tuffa på i den här takten ett tag till. Jag har verkligen mitt drömjobb men det är bannemej inte alltid så lätt att vara jag - och kombinationen är inte alltid helt trasselfri. Det är kurser högt och lågt och så min studie som ska påbörjas så snart det bara går. Men vet ni? Rackarns så kul det är! :-)

Mer än rackarns kul var det att åka skidor i helgen som gick. :-) Jag provade på telemark igen efter att ha förträngt de plågsamma minnena från min ungdom. Precis som jag hade hoppats gällde den revolution som ägt rum bland slalomskidor även telemarksskidor - det var helt överkomligt att få in tekniken såpass att samtliga backar i Branäs kändes åkbara utan något annat än nöjeskänslor. Återstår att leta upp ett billigt telemarkskit så att jag kan ta med ner till Frankrike när dottern och jag åker i april. Wish me luck!

Så var det min Fina - så får hon heta här på bloggen, dottern alltså. Hon fick ju Melatonin utskrivet häromdagen och - peppar, peppar - hon har sovit väldigt mycket bättre de senaste två nätterna. De nya linserna hon fick i måndags är också en klar förbättring så det känns som om vi sakta börjar hitta rätt vad gäller mediciner och annat som ska stötta henne i vardagen.

Någon virkning har jag knapp hunnit med på sistone. Några rutor till (nya) kudden fick jag till mellan åken i Branäs och idag köpte jag en innerkudde till (gamla) kudden. På söndag är det syjunta igen och kanske blir (gamla) kudden färdig då? Skulle vara kul att avsluta ett projekt, det är lite svårt för min del...vilket är lite svårt att tro, så envis som jag är. ;-)

3 kommentarer:

 1. Branäs! Tell me all about it. Jag åker dit i månadskiftet mars/april med jobbet.

  SvaraRadera
 2. Branäs är helt ok - framför allt för deras generösa öppettider i backarna: 9-19. :-)

  Själva Branäs består av en liten sportshop, en pytteaffär och så restaurangen. Förutom gondolen finns det bara släpliftar men för en helg är det absolut bra. Hoppas ni får riktigt fint väder!

  SvaraRadera
 3. Just - det finns ju en "andra sidan" också numer. Man har byggt stugbyar även på andra sidan toppen - med egen restaurang och liten affär. Jag har bara bott i den ursprungliga dalen, sist nu på vandrarhemmet Gästis. Det gör troligtvis inte ni! ;-)

  SvaraRadera