25 mars 2011

Positively positive?!Morgonen inleddes med att snubbla över en bild:
Kloka ord!

Sidan den kommer ifrån är fullproppad med visdomsord som är så positiva att jag, om jag inte har en bra dag, kan få antingen

1/ frustrationen att bubbla i mina vener - är det verkligen så j-vla enkelt - varför sitter jag då här och sliter mitt hår/gråter/hyperventilerar

och/eller

2/ ont i magen av skuldkänslor för att jag inte är tillräckligt tacksam

När jag har en bra dag - och de har jag ofta nuförtiden - ser jag att det är bra saker att komma ihåg men, som sidans namn antyder, att de också är lätta att glömma. Jag jobbar hårt på att uppskatta de små sakerna, de är ju trots allt så många fler än de stora. :-)

Vad jag vill ha sagt med hela inlägget är att jag tycker om den positiva attityden, jag tror det är viktigt att inte glömma bort de enkla medlen som finns för att känna lycka i det lilla - men att det också finns risk för attityden Smile or die som Barbara Ehrenreich pratar om i det här Youtube-klippet. 

By the way, en liten sak jag verkligen gillar är RSA Animate - enjoy!

6 kommentarer:

 1. Waow det där sista har jag suttit och bara varit sååå impad av. Så häftigt gjort alltså.

  För övrigt kan jag hålla med dig om känslan att man ibland inte vill se eller höra alltför mycket postivt och liksom klämkäckt omkring sig när man mår skrutt själv. Man orkar bara inte ta in det.

  Så kan det vara för mig runt jul till exempel på facebook. Alla andra skriver så hurtfriskt om allt positivt dom gör och här är det rena kaoset. Då blir det bara jobbigt.

  Men visst lite fina positiviteter behöver vi ibland. Och visst finns det många små saker i livet att glädjas åt. Absolut!
  KRam och trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är RSAnimate häftigt - jag tycker att det ger det man hör en helt ny dimension!

  Positiv och glad för det lilla orkar jag vara när grunderna i vardagen fungerar utan alltför många strapatser. Alla andra stunder gäller det, för mig, att inte fastna i bitterhet och offerroll - försöka komma ihåg att det gååår över. Andas, kämpa och vänta på att komma ur kaoset utan att tappa taget.

  Ser att du också kämpar, hoppas helgen bjuder på många positiva saker Mib - såväl stora som små! :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, hon är klok, Barbara Ehrenreich. Har många poänger. Såg henne hos Skavlan. Hon menar bl.a. att hela den amerikanska ekonomiska kraschen för ett par år sedan till stor del berodde på att man trodde att man kunde rädda börsmarknaden och få ekonomin att vända uppåt genom något slags positivt tänkande typ "det löser sig nog!"

  SvaraRadera
 4. jag instämmer, både med Barb & er! :-) som jag alltid säger: lycka är överskattat. Allt det andra räknas också & är den del av del fantastiska med att leva. Gör det ont lever du! det där med att leva under anestesi funkar inte.

  finns förresten en referens till det i en annan av RSAnimate's produktioner:

  http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U

  SvaraRadera
 5. Kul att se era kommentarer, fler som reagerar på samma sätt som jag, alltså...

  Visst är det intressant med perspektivbyte då och då? För det är ju klokheter som sägs, de där små lyckodeviserna. Också.

  Nu ska jag ut i verkligheten för att se om jag kan glädjas åt några små saker när jag egentligen är fredagstrött, hungrig och på väg att nödproviantera - tillsammans med "alla andra" fredagströtta och hungriga. Wish me luck! ;-)

  SvaraRadera
 6. Just det - den där RSA-videon du skickade Miklu - den är såå tänkvärd. Se den!

  SvaraRadera