24 mars 2011

Mycket allt?!

Jo, nu fladdrar det i gardinerna när vi rör oss här hemma. Än mer än så faktiskt, det fladdrar i tankeverksamheten också.

Nå, veckan har varit härlig på många sätt - det är skönt att Fina är hemma igen. :-) Jag har många jobbprojekt på gång och det rullar på fint (tror jag)! Sen är det ju livet vid sidan om jobbet, just nu är det lite många trådar att hålla i. Åtminstone när det kombineras med hög aktivitetsnivå på jobbet.

Fina har avlösare ikväll, jag passar på att klättra. Verkligen positivt för oss båda, samtidigt lite stressigt eftersom Fina åker på helgläger imorgon. Normalt har vi inte längre avlösare på torsdagar, det blev helt enkelt för hektiskt med avlösare torsdag + helgläger + avlösare måndag, men av olika skäl fick det bli en sådan variant igen. Så hektiskt är det måhända inte rent praktiskt, det är bara det där med Finas vardagsrutiner som helst ska upprätthållas för att skapa mental ordning samtidigt som det är många avvikande aktiviteter under många dagar i följd. Det blir mer eller mindre kaos och tar mycket energi för Fina, men vi är båda förberedda på det så det kommer gå fint. Att jag vet om att jag måste parera med mer kärlek, tålamod och tid är essentiellt för att det hela ska gå runt!

Vi håller dessutom på med medicinjusteringar för att Fina ska må bra och orka fungera så som verkligheten kräver. Det är lite av en evighetsprocess, speciellt eftersom hennes egna kroppsliga och mentala utveckling så klart sker parallellt och vem vet vad som påverkar vad, när och hur? För att inte tala om omgivningens roll på hur hon mår...det är svåra avvägningar att göra och jag är glad att vi har det neuropsykiatriska team omkring oss som vi har.

Förutom det och andra små saker som löper parallellt med vardagssysslorna så är det en fröjd att på morgnarna numer vakna till ett kök där solljuset flödar in. När jag sen bänkar mig vid köksbordet hörs fåglarnas ivriga kvitter och om inte alltför lång tid kommer hararna dyka upp på gården utanför vårt förortstegelhus i tre våningar. Förra våren bodde en harunge i vår lilla rabatt, gropen där den vilade växte i takt med haren. Den är varmt välkommen tillbaka! :-)

3 kommentarer:

 1. Ja vår hoppas jag på också snart. Hur gammal är Fina?
  Det är så svårt att veta vad som är vad, det tycker jag också när det gäller mina barn.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Tack för dina kommentarer - jag tycker verkligen det är extra roligt att skriva när jag får feedback. :-)

  Fina fyller 13 till sensommaren. Hon är av den tidiga modellen, både intellektuellt och vad gäller längd etc. Nu märker jag även, och hon själv också tror jag!, att hon mognar känslomässigt också - med stormsteg. :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. hararna har dykt upp hos oss också! kram på dig & er

  SvaraRadera