20 februari 2011

Drömmen om ett husdjur...

Att ha ett husdjur är många barns dröm, så även dotterns. Dessvärre har hon varit allergisk mot hund och katt sen tvåårsåldern och med åren har allergi mot kanin och häst tillkommit. Reaktionerna när hon ändå har kommit i kontakt med något av djuren har varit kraftiga med snabbt uppblossande lokal svullnad - av typen som gör ansiktet näst intill oigenkännligt. Obehagligt för henne att uppleva och mycket obehagligt att bevittna.

Med andra ord har vi inte övervägt att ha pälsdjur som husdjur, trots att vi båda två väldigt, väldigt gärna skulle vilja ha en katt här hemma. Inte förrän vi hörde talas om rasen 'sibirisk katt' började våra förhoppningar väckas. Jag läste på och kontaktade lokala uppfödare, som visade sig ha testhem, alltså att man får komma och hälsa på (flera gånger) för att se om man får en allergireaktion eller inte.

Vi var där idag och det var så mysigt: vi kunde båda två sitta och gosa med en katt, utan att reagera på något sätt. Näst intill magiskt för dottern som ju aldrig ens kunnat gå hem till personer som har katt hemma:


Det fungerade i en timme...sen, precis när vi var på väg att gå, såg jag hur hennes ögonen tårades, blev röda och hur det svullnade runtomkring dem. Långtifrån så kraftigt som tidigare - men tillräckligt för att vi båda blev varse om att inte heller en sibirisk katt kommer att bo hos oss. *tycker synd om* *muttrar* *förbannar*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar